Zwarte bonenburger met ui.

De Zwarte bonenburger is de tweede poging om een vleesvervanger te maken.
Als eerste probeerde ik een burger met kikkererwten, die gelijk goed lukte.
En bovendien door mijn mede bewoners ook meteen in de smaak viel.Deze zwarte bonenburger werd op smaak zelfs nog meer gewaardeerd.
Alleen bleef deze tot op het laatst losjes, en viel hij in de pan zelfs uit elkaar.

Dit recept is dus nog in “tussen fase”, want ik blijf net zolang prutsen tot het een burger wordt met een structuur waar je graag in wilt bijten.

En als iemand tips heeft om deze burger een nog vastere vorm te laten krijgen dan ben ik zeer benieuwd.

Ingredi├źnten :

1 blikje zwarte bonen.
1 ui.
1 theelepel knoflook.
1 theelepel Komijn.
1 theelepel paprika poeder.
1 theelepel zout.
Peper
30 gram Havermout vlokken.
30 gram bloem.
2 eieren.
Paneermeel.

Aantal personen : 4


Bereidingstijd :

15 minuten voorbereiding.
10 minuten afbakken.

zwarte bonenburger

Overige benodigdheden :

Springvorm is handig.
Keuken mixer of staafmixer.
Koekenpan.

Voorbereiding :Pel de ui en snijd deze in vieren.
Spoel de bonen onder de koude kraan en laat goed uitlekken.Doe de ui en de bonen in de mixer en mix het fijn.
Voeg de kruiden en de havermout vlokken er bij en meng het goed door.
Doe er daarna de de bloem bij en meng het wederom.
zwarte bonenburger
Doe folie in de quiche vorm.
Bestrooi het met paneermeel.
Doe er de bonenmix bovenop en bestrooi dit wederom met paneermeel.
Dek het af met folie en zet het voor minstens 4 uurtjes in een koude koelkast om op te stijven.
Zet hem op het laatst nog even een half uurtje in de diepvries.
Bereiding :

Haal de burger voorzichtig uit de vorm.
Bak de burger op laag vuur aan beide zijden gaar.

Snijd de vegaburger in twee├źn of vieren, al naar gelang het aantal personen er van moeten eten.

Serveer hem met gekookte aardappel en groente.
Maar het past ook heerlijk op een broodje.